Tuesday, 20 November 2018

Kek

Pada tahun 1994,R& D Manager,Puan Roshana Sharif mula belajar membuat kek di satu akademi baking di sekitar Petaling jaya.Meninggalkan 2 daripada 3 anak untuk dijaga oleh adik bongsunya selama setengah hari,tidak menghalang beliau untuk menimba ilmu .Setiap kali beliau membuat kek di akademi,beliau pasti akan membawa pulang .

Sejak dari itu,penjualan kek terbuka buat sahabat handal,jiran dan kaum keluarga.Pelbagai kek sudah dibuat dan dijual.Biasanya akan dilakukan apabila ada pesanan sahaja.Waktu tahun 1990an ,tiada istilah bank in duit di ATM/online banking.Pelanggan biasanya akan membayar COD.Sehingga kini konsep COD masih dipakai .Harga dahulu berbeza sedikit berbanding sekarang kerana penaikkan harga barang.


  1. Tiramisu -RM 85
  2. Carrot cake-RM 60
  3. Japanese Cheesecake-RM 70
  4. Blueberry Cheesecake-RM 80
  5. Chocolate cake-RM 60
  6. Kek Lapis Jem-RM 20
  7. Coconut Lemon cake-RM 80
  8. Red Velvet-RM 75
  9. Brownies-RM 65
Saya sebagai anak tauke kek,pasti saya menyukai semua kek.Tetapi kek yang paling saya suka adalah cheesecake dan Tiramisu.Jika mahu dibandingkan kek Red velvet di kedai,saya memilih kek Red Velvet versi Pn Roshana.Lebih sedap dan kurang manis.
BROWNIES

RED VELVET

TIRAMISU

No comments:

Post a Comment

Bagaimana mahu menghubungi

Hubungi kami melalui; Whassap-012 3927497-Fatin                019 2445157-Roshana                 03 56334857-rumah instagram-suja.ba...